Pagina's

maandag 24 januari 2011

Carrotcake

Volgens mij kent iedereen die mop van het konijn wat bij de bakker vraagt naar worteltjestaart...... hihi! 
Dat konijn weet niet wat hij mist, want ik vind het wel heel lekker! Heb er dit weekend dus weer eentje gebakken met het recept wat Marcia ooit op haar blog plaatste. 



Nodig voor de cake zelf:
250 gram bloem
250 gram kristalsuiker
1/2 tleelepel zout
1 1/2 theelepel zuiveringszout (aphotheek: ook wel maagzout genoemd)
2 theelepels kaneel
1 theelepel piment
2 1/4 deciliter zonnebloemolie
3 eieren, losgeklopt
150 gram grofgehakte walnoten (bij de Lidl hebben ze grote zakken walnoten die niet duur zijn)
ongeveer 300-350 gram wortel, fijn geraspt (bijv. 1 winterpeen)
twee handjes blanke rozijnen (niet per se nodig, maar wel erg lekker)

Voor het glazuur: 
2 pakjes monchou,
4 eetlepel crème fraîche
25 gr boter (op kamertemperatuur)
250 gram poedersuiker (dat is 1 bus)
2 theelepels vanille suiker (of een beetje vanille-extract)

Bereiding:
1.Neem een ronde vorm van 26 cm en vet deze in.
2.Oven voorverwarmen op 175 graden celcius.
Cake:
3.Bloem, suiker, zout, zuiveringszout, kaneel en piment mengen. Olie erdoor roeren en mengsel luchtig kloppen.
4. Eieren er een voor een doorkloppen. Het wordt nu een vrij stijve brij.
5. Walnoten, wortelen en rozijnen erdoor mengen (gaat het beste met de hand).
6. Mengsel in de vorm gieten.
6.Carrotcake in midden van oven 40-45 minuten bakken. Cake iets laten afkoelen, uit vorm halen en op rooster verder laten afkoelen.

Glazuur:
7.Monchou met crème fraiche en boter loskloppen. Gezeefd poedersuiker in gedeelten erdoor mixen tot het mengsel mooi glad is.
8. Mengsel heel dik over de cakes smeren en wat laten opstijven. Het glazuur wordt niet helemaal hard. Het blijft een smeuige brei.

1 opmerking:

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Ooooo ik heb hem ooit al eens mogen proeven en hij is zooooo lekker!! En zoet hihi.. Denk dat ik hem zelf ook nog maar eens ga proberen te maken! Groetjes! Yvon